Buurtpreventie Mensfort

Buurtpreventie

Coördinator

Klaus Crone

Buurtpreventieteam in Mensfort

 

Aangetoond is dat sinds de snelle groei van het aantal teams en vrijwilligers in de buurtpreventieteams de afgelopen twee jaar het aantal woninginbraken flink is gedaald. De buurtpreventieteams leveren hieraan een belangrijke bijdrage, naast andere middelen die gemeente en politie inzetten om inbraak te voorkomen en daders aan te pakken.

 

Ogen en oren

De ogen en oren van de vrijwilligers van de buurtpreventie  kunnen een groot verschil maken in de veiligheid in de buurt. Hun aanwezigheid heeft niet alleen een preventief effect, maar ze zien ook wat er niet ‘pluis’ is, signaleren inbraakgevoelige situaties bij bewoners en schakelen de politie in als dat nodig is. Hiermee leveren zij een zeer waardevolle bijdrage aan veiligheid in de wijk. Als bewoners kennen zij de wijk immers als de beste en zijn een belangrijke informatiebron voor de politie en stadstoezicht.

Naast een positief effect op de veiligheid, zorgt deelname aan ons buurtpreventieteam  er ook voor dat je buurtbewoners leert kennen en elkaar weet te vinden.

Doet u mee?

Door mee te doen met een buurtpreventieteams doet u niet alleen nuttig werk, het is ook gezellig! Wilt u meer weten of doet u mee? Neem dan contact op met buurtpreventie@mensfort.eu